Aanplant-advies poelen en vijvers 

Wanneer je een poel hebt bij de paarden is het van levensbelang dat het water hierin van goede kwaliteit is. Zonder dat je het ziet of proeft kunnen er diverse stoffen in het water zitten die je paard langzaamaan vergiftigen wanneer hij van het water drinkt. Wanneer je weet welke stoffen er in het water zitten kun je in de meeste gevallen water- en oeverplanten inzetten om deze uit het water te filteren. Op deze manier zorg je voor gezond drinkwater voor je paard. 

Heb je een poel en wil je deze aanplanten, of wil je weten of je wel de juiste planten hebt staan? Wil  je een poel aanleggen maar weet je niet hoe je dat het beste kunt doen? Wij kunnen je helpen met een op maat gemaakt aanplantings-plan. Allereerst testen we de waterkwaliteit, waarna we de juiste planten uitkiezen om deze te verbeteren. Niet iedere plant heeft immers dezelfde eigenschappen. Iedere plant neemt weer een andere stof uit het water op. Met het kiezen van de juiste planten wordt het water zo gezond mogelijk voor je paarden om te drinken. 

 

Heb je geen paarden maar wil je wel een mooie, heldere poel, of heb je misschien ander vee dat uit het water drinkt? Heb je een natuurlijke vijver, zonder filters, die maar niet helder wil worden? Ook dan helpen we je graag! 
Dit plantadvies kan zowel bij ons, als bij jou op locatie ingepland worden. 

Voor meer informatie en het maken van een afspraak, neem contact met ons op.